avtoserviz

Строи се нов MAN Truck and Bus Center в Пловдив

българската

Българската премиера на MAN TG Efficient Line 3
Мюнхенският лъв е с до 6,35% по-малко гладен

MAN TG Efficient Line 3 вече официално е в България. Новото поколение камиони на немския производител, предназначени за превози на далечни разстояния, бе представено със стилна церемония в София. Организирана от MVB Truck and Bus, официален вносител на продуктите на MAN Truck and Bus в страната.

Премиерата на новия Мюнхенски лъв събра многобройни гости – приятели, почитатели, клиенти на марката от десетки транспортни компания от цяла България. Кратко представяне на новото по-ефективно и по-икономично поколение тежкотоварни автомобили от TG серията на MAN направи Владислав Атанасов, изпълнителен директор на MVB Truck and Bus Bulgaria. Той запозна поканените и с резултатите, и с близките планове на марката в България.

През 2016 г. официалният вносител, MVB Truck and Bus Bulgaria е доставил на български клиенти общо 851 товарни автомобила. От които 571 нови и 280 – употребявани по програмата MAN Top Used. През тази година освен върху налагане на новите и по-ефективни модели Efficient Line 3 от TG серията MVB Truck and Bus се концентрира и върху пазарното стартиране на още една новост в гамата на MAN.Лекотоварният TGE, който покрива гамата от 3,5 до 5,5 т и е плод на сътрудничество с Volkswagen Nutzfahrzeuge.

В стремежа към подобряване на услугите за клиентите си компанията ще открие нов MAN Truck and Bus Center в Пловдив. Строителството на търговско-сервизния комплекс е започнало в началото на декември и той трябва да е готов до началото на лятото. Изгражда се по всички стандарти на MAN Truck and Bus и ще повиши качеството и стандарта на услугите, предлагани на клиентите на марката от Пловдив и Южна България.

Строи се нов MAN Truck and Bus Center в Пловдив

Към гостите на премиерата се обърна и Вилфред Гацки, регионален мениджър на MAN Truck and Bus за Централна и Източна Европа.

След това с впечатляващо светлинно и звуково шоу завесата бе вдигната и пред гостите се откриха два бели влекача TGX 18.500 и 18.460. Всички можеха да ги разгледат, пипнат, да се качат в тях и да получат компетентни обяснения от специалистите на MAN Truck and Bus.

Серията EfficientLine 3 бе представена от MAN Truck and Bus в края на миналото лято, като трето поколение на пакета EfficientLine, стартиран през 2011 г. EfficientLine 3 отразява последните достижения на производителя от Мюнхен. По отношение на ефективността и горивната икономичност. Предлага се при моделите TGX и TGS. Включва пълен комплект от оптимизирано оборудване и конфигурация на камиона, според неговото предназначение.

Новите дизелови двигатели D26 (12,4 л) и D38 (15,3 л) Euro 6c,

предлагат с 20 к.с. повече мощност и 200 Нм по-висок въртящ момент от предшествениците си. Сервизните интервали са увеличени до 140 000 км или 18 месеца. За ефективността допринася и изцяло новата предавателна кутия MAN TipMatic® 12+2, снабдена с интелигентна система за ускорено превключване на предавките. SmartShifting и система Idle Speed Driving за движение с ниски обороти на двигателя.  Интелигентият темпомат MAN EfficientCruise® c EfficientRoll използва 3D пътни карти и GPS-позицията на превозното средство и според топографията на пътя оптимизира превключването на предавките и моментното натоварване на двигателя.

С нов дизайн и материали е катализаторът за отработилите газове, като животът му вече е над 850 000 км. Енергоспестяващи предни и задни LED-светлини, управление на сгъстения въздух. Намалено въздушно съпротивление на автомобила са част от другите мерки, приложени при EfficientLine 3.българската

Резултатите от това са значително по-нисък разход на гориво, ниски експлоатационни разходи и висока ефективност за превозвача. Според немския производител с EfficientLine 3 разходът на гориво може да бъде намален с до 6,35% в сравнение с предното поколение – EfficientLine 2.

Предстои демонстрационни влекачи от новата линия да бъдат представени детайлно пред транспортни компании от цялата страна. Представители на превозвачите ще могат да направят и тестдрайв с MAN TGX Efficient Line 3.българската

Повече за премиерата и интервю с Вилфред Гацки – в априлския брой на списание КАМИОНИ-българската

 

 

Zastrahovam.com                        Nadyagroup.com

 

 

 Изрочник : https://www.kamioni.bg/